Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućila što bolje iskustvo. Kliknite ovdje da saznate više o podešavanjima kolačića.
Prihvaćam

Polaganje linoleuma u roli

Polaganje linoleuma u roli

Linoleum je prirodno antibakterijski i biorazgradivi materijal. Ako tražite „zeleno rješenje“ koje se lako postavlja i održava, linoleum je jedan od boljih izbora. U zadnjim godinama linoleum je doživio novo lice i više ga se ne smatra staromodnim rješenjem. Oblici i uzorci koji se nalaze na tržištu mogu se kombinirati u kreativna rješenja, koja su praktična i lijepa.

Polaganje linoleuma u roli

Postupak postavljanja

  1. Operite i očistite pod 24 sata prije ljepljenja linoleuma.
  2. Izmjerite površinu prostorije i prema tome odrežite linoleum, uzimajući u obzir cijevi, zidove i stupove koji se možda nalaze u prostoriji.
  3. Uz rub zida zalijepiti prvi dio linoleuma. Postepeno stavljajte ljepilo na pod, zagladite ljepilo gladilicom te postepeno ljepite linoleum.
  4. Ako dolazi do preklapanja uzorka, sa stražnje strane postavite obostranu ljepljivu traku na način da se polovica nalazi na jednoj površini linoleuma, a druga polovica za drugoj plohi linoleuma.
  5. Po završetku ljepljenja linoleuma, na rubove se postavljaju pripadajuće lajsne.

Mali trik za podstanare

Umjesto ljepila može se za cjelokupno postavljanje koristiti obostrana ljepljiva traka, što je idealno rješenje za podstanarske stanove kojima treba kratkoročna obnova, bez naknadne sanacije starog poda.